17

Dinsdag 3 september stappen 8 zorgprofessionals enigszins onwennig de locatie van Cardioboxing Dordrecht binnen. De sfeer is geladen met nieuwsgierigheid en de vraag ‘wat staat ons te wachten’ hangt voelbaar in de lucht. Al snel wordt hun vraag beantwoord wanneer ze worden meegenomen naar de sportzaal waar Sabine Uitslag en instructeur Matty al klaar staan om de middag in goede banen te leiden.

Na een korte introductie en kennismaking neemt Matty het voortouw. Hij introduceert de zorgprofessionals in de wereld van het boksen en leert hen de basis: van krachtige stoten, slimme bewegingen tot het belang van de verdediging. Zijn boodschap was helder en toepasselijk: soms is het noodzakelijk de aanval te kiezen, maar evenzo belangrijk is het om te weten wanneer je een stap terug moet doen. Laten we daar in de zorg ook iets aan hebben!

In gesprek over zeggenschap

Deze les was een waardevolle metafoor voor het werk in de zorg. Met volle overgave werkte iedereen de dagelijkse frustraties eruit: er werd met ballen gegooid, banden omver geworpen en vochten zich letterlijk door de ‘line of dead’. Na deze fysieke ontlading was het tijd om opgefrist te beginnen aan het tweede deel: in gesprek gaan over zeggenschap en de toekomst. Sabine Uitslag prikkelden de deelnemers met vragen als:

-           Hoe ziet zeggenschap eruit en wat komt hierbij kijken?

-           Wat betekent zeggenschap voor jou?

-           Hoe betrekken we collega’s bij verandering en wat houdt hen tegen?

-           Wat heb jij nodig van jouw leidinggevenden?

Het gesprek bracht zowel inspirerende voorbeelden als uitdagingen uit de praktijk op tafel. Deze inzichten helpen bij de voorbereiding van de volgende sessie op 17 oktober waar zorgprofessionals in gesprek gaan met bestuurders, staf en leidinggevenden.

Aanmelden kan nog

Wil jij deelnemen aan deze bijeenkomst op 17 oktober? Meld je HIER aan voor 17 oktober van 10:00 - 12:00 uur.

 

werken in de zorg 3

Werken in de zorg?

Op onze vacature website staat een overzicht van alle zorgvacatures binnen de regio Zuid-Holland Zuid. Ook alle informatie over werken en leren in de zorg is daar te vinden.