14

Het team inkopers van Zorgkantoor VGZ heeft zich gebogen over de keuzes die de ouderenzorg moeten maken om zorg toekomstbestendig te maken.

Op de stoel van bestuurders

Donderdag 11 juli begeleidde WGV ZHZ twee teams van VGZ bij het spelen van de serious game De Zorgkloof. Dit was niet alleen een leuke activiteit tijdens hun teamdag, maar ook een met een waardevolle en leerzame ondertoon. Het team, dat dagelijks gesprekken voert met zorgbestuurders, werd op een inspirerende manier meegenomen in de dilemma’s en keuzes waarmee zorgorganisaties worden geconfronteerd. Gedurende de middag mochten ze plaatsnemen op de stoel van bestuurders door gezamenlijk beslissingen te nemen die cruciaal zijn om de zorg overeind te houden.

Fanatiek gingen de zorginkopers in gesprek met elkaar over het wel of niet maken van bepaalde keuzes en probeerden ze elkaar te overtuigen met sterke argumenten waarom hun ideeën de bouwstenen verdienden. Keuzes die niet direct genoeg impact hadden, werden terzijde geschoven, terwijl beslissingen die capaciteit opleverden, werden omarmd.

Andere kijk op de ouderenzorg

Door het spel te spelen ontdekten zij welke uitdagingen de ouderenzorg kent. Het spel stimuleert tot verdieping en frisse inzichten en hoe zich dit verhoudt tot hun rol als zorginkoper. De teams waren aan elkaar gewaagd, wat duidelijk zichtbaar was in de gepassioneerde verkooppraatjes en de torens die ze bouwden. Uiteindelijk bleek er slechts een verschil van 0,5 cm tussen de torens te zitten, een bewijs van de gelijkwaardigheid en inzet van beide teams!

Werken in de zorg 7 [al aangekocht!]

Werken in de zorg?

Op onze vacature website staat een overzicht van alle zorgvacatures binnen de regio Zuid-Holland Zuid. Ook alle informatie over werken en leren in de zorg is daar te vinden.